17 Nisan 2012 Salı

HAVUÇLU TARÇINLI KEK


SEVGİLİ İZLEYENLERİM HERKESE HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM.
BUGÜN SİZE GÜZEL BENİMDE ÇOK BEYENDİĞİM BİR KEK TARİFİ VERECEĞİM.
MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI YOĞURT 1 SU BARDAĞI SÜT 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI 3 YUMURTA 1 ORTA BOY HAVUÇ 1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN KABARTMA TOZU ALABİLDİĞİ KADAR UN 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YAPILIŞI : 
HAVUÇ İNCE İNCE RENDELENİR ÇIRPILMIŞ YUMURTALARIN İÇİNE KARIŞTIRILDIKTAN SONRA DİĞER MALZEMELR AYNEN KEKTE OLDUĞU GİBİ İLAVE EDİLİR YUMUŞAK BİR KEK HAMURU ELDE EDİLİR.SİZE UFAK BİR PÜF NOKTASI VERİYİMMİ BENİM EŞİM UNLU MAMÜLLERDE USTA BAŞI OLARAK YILLARCA GÖREV YAPMIŞ HERHANGİ BİR PASTA VEYA KEK TÜRÜ BİRŞEY YAPTIĞI ZAMAN TEPSİNİN VEYA KALIBIN DİBİNİ KATI TEREYAĞINI ÇATALA TAKARAK YAĞLAR HEM ÇOK LEZZETLİ OLUR HEMDE SÜPER BİR KOKU VERİR PASTAYA BENDEN SÖYLEMESİ.MALZEMELER KALIBA DÖKÜLEREK 150 DERECEDE PİŞİRİLİR ŞİMDİDEN KOKUSU GELDİ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN AMA KİLO OLMASIN...............

3 yorum:

  1. O ne kekdi öyle,bana tam 2 kilo aldırdı...enfes,şahane,harika...ellerine sağlık gülüm...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık kek harika sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ohhh süper canım istedi doğrusu:)))
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler!!!